Tabaksproducent BAT schenkt 8.316 euro aan Voedselbanken

De Belgische afdeling van de tabaksgigant British American Tobacco (BAT) schonk vorige week 8.316 euro aan de Belgische Federatie van Voedselbanken. Werknemers van BAT zamelden dit bedrag in via een solidariteitsactie van het bedrijf. Deze som zal de NGO helpen om de werkingskosten te dekken voor meer dan 75,000 maaltijden voor de behoeftigen in ons land.

“Als bedrijf vindt BAT het erg belangrijk om op verschillende manieren terug te geven aan de maatschappij. Daarom steunen we al een aantal jaren de Belgische federatie voor Voedselbanken. Door hen te helpen maaltijden aan behoeftigen te leveren, steunen we mensen rechtstreeks met een basisnood te vervullen. Dit past ook perfect binnen onze bedrijfsstrategie om mee te bouwen aan ‘A Better Tomorrow’.” - Javier Alvarez Ballespin, Country Manager, British American Tobacco.   

“Ik dank BAT Belgium in naam van de Belgische Federatie van Voedselbanken voor haar loyale partnerschap en voor de fantastische bijdrage. Dit zal gaan naar de meer dan 175,000 behoeftigen die de Voedselbanken iedere maand ondersteunen. Dit getal kan in de komende maanden stijgen” - Jozef Mottar, Gedelegeerd Bestuurder, Belgische Federatie van Voedselbanken. 

 Over British American Tobacco

British American Tobacco België en Luxemburg maakt deel uit van British American Tobacco Plc, een internationale groep die al meer dan 100 jaar bestaat. Het bedrijf telt meer dan 50.000 medewerkers wereldwijd en heeft een portfolio van meer dan 200 merken die in meer dan 200 landen verspreid worden. BAT is bekend van merken zoals onder meer Pall Mall, Lucky Strike, Kent, Dunhill en Rothmans. In februari 2019 heeft BAT in België het merk Vype gelanceerd met de gesloten systemen ePen 3 en ePod.

Over De Voedselbanken

De Belgische Federatie van Voedselbanken is een coördinerend organisme dat een nationaal netwerk van 9 regionale Voedselbanken vertegenwoordigt. Deze 9 Voedselbanken zijn verantwoordelijk voor de logistieke herverdeling van levensmiddelen aan lokale aangesloten verenigingen. Het doel van de Voedselbanken is om voedselhulp te verschaffen aan behoeftigen. Hiervoor ontvangen ze, kosteloos, een belangrijke hoeveelheid levensmiddelen van het Fonds voor Europese hulp aan de meest behoeftigen (FEAD), maar ook producten geschonken door de voedingsindustrie, door grote bedrijven uit de distributiesector, door groenten-en fruitveilingen en ook via het organiseren van verschillende voedselinzamelingen bij het grote publiek.

In 2019 werd 17.936 ton voedsel ingezameld en met de hulp van 327 vrijwilligers en 29 sociale contractuelen van de Voedselbanken samen met duizenden vrijwilligers van 618 lokale aangesloten verenigingen, verdeeld aan 168.476 begunstigden.

Pieter Van Bastelaere

woordvoerder/ Porte-Parole, British American Tobacco (BAT)

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over British American Tobacco

Over British American Tobacco (BAT)

BAT is een leidinggevend, multi-categorie consumentengoederenbedrijf dat in 1902 werd opgericht. Ons doel is om te bouwen aan 'A Better Tomorrow' door de gezondheidsimpact van onze business te verminderen door een grotere keuze aan aangename, minder risicovolle producten aan onze consumenten aan te bieden. Het bedrijf kondigde aan dat het tegen 2050 het aantal consumenten van haar niet-brandbare producten wil verhogen tot 50 miljoen, en dat het tegen 2025 zes miljard euro opbrengst wil bereiken met haar nieuwe categorie producten. 


Neem contact op met

www.batbelgium.com