Statement: British American Tobacco betreurt dat het Trimbos Instituut warm en koud blaast over vapen

Het Trimbos Instituut liet vandaag via Belga weten dat volgens een literatuuronderzoek dat het recent uitvoerde, "de e-sigaret veel schadelijker is dan oorspronkelijk gedacht”. En dit omdat het “nog steeds enkele schadelijke stoffen bevat”, wat volgens hen nadelige gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Het instituut zegt ook dat de echte gevolgen pas binnen een tiental jaren gekend kunnen zijn. 

British American Tobacco, met Vype de marktleider voor vape producten in België, betreurt dat het Trimbos Instituut warm en koud blaast, terwijl vapers nood hebben aan duidelijkheid. Het gaat tenslotte om hun gezondheid.

“Aan de ene kant zijn we blij dat het Trimbos Instituut vapen als een goed middel beschouwt voor mensen die willen stoppen met roken. Aan de andere kant betreuren we het standpunt dat vapen veel schadelijker zou zijn dan oorspronkelijk gedacht. Toonaangevende gezondheidsinstanties zoals Public Health England (Verenigd Koninkrijk) en de Académie Nationale de Médecine (Frankrijk) geven duidelijk aan dat vapen veel minder schadelijk is dan roken. Hiermee zal het Trimbos Instituut potentieel veel rokers ontmoedigen om over te schakelen naar het vapen, wat slecht nieuws is voor de volksgezondheid.” - FIlip Buntinx, Government Affairs Manager, British American Tobacco Belux

Volgens cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano (cfr. Gezondheidsenquüte 2018 – publicatie oktober 2019) blijkt dat de meeste vapers de elektronische sigaret gebruiken om te minderen of te stoppen met roken (64%) en omwille van het schadelijke/hinderende aspect van roken (27,5%). Het gebruik van vape producten is ook niet wijdverspreid. Volgens Sciensano gebruikt slechts 1.4% van de bevolking dagelijks een vape product.

Filip Buntinx

Government Affairs Manager, British American Tobacco

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over British American Tobacco

Over British American Tobacco (BAT)

BAT is een leidinggevend, multi-categorie consumentengoederenbedrijf dat in 1902 werd opgericht. Ons doel is om te bouwen aan 'A Better Tomorrow' door de gezondheidsimpact van onze business te verminderen door een grotere keuze aan aangename, minder risicovolle producten aan onze consumenten aan te bieden. Het bedrijf kondigde aan dat het tegen 2050 het aantal consumenten van haar niet-brandbare producten wil verhogen tot 50 miljoen, en dat het tegen 2025 zes miljard euro opbrengst wil bereiken met haar nieuwe categorie producten. 


Neem contact op met

www.batbelgium.com