Reactie BAT op het antitabaksplan van minister Vandebroucke

British American Tobacco wil graag een partner zijn van de regering in haar streven naar een rookvrije samenleving. De politieke wil om de verkoop in winkels in de buurt van ziekenhuizen en scholen te beperken is een aanpak die in lijn ligt met de strategie van BAT. Net als de ontwikkeling van controles om de toegang tot tabaks- en nicotineproducten voor minderjarigen te beperken. Naast deze acties stelt BAT andere effectieve maatregelen voor, zoals het verbieden van pakjes van meer dan 25 sigaretten om het tabaksgebruik terug te dringen.

Maar BAT begrijpt de aankondigingen van de overheid met betrekking tot opeenvolgende accijnsverhogingen niet. Er zijn aanwijzingen dat prijsverhogingen van tabak de illegale handel stimuleren. Deze beslissing komt dus vooral de illegale organisaties ten goede.

Tot slot wijst BAT op de gemiste kans door minder schadelijke alternatieven voor tabak buiten beschouwing te laten in het antitabaksplan. Het is wetenschappelijk bewezen dat producten als nicotinezakjes effectief zijn om het aantal rokers drastisch te doen dalen. Zo zal Zweden binnenkort het eerste Europese land zijn dat minder dan 5 procent rokers heeft dankzij deze alternatieven voor de sigaret.

"Waarom staat de minister erop om nicotinezakjes te verbieden, terwijl ze veel minder schadelijk zijn dan traditionele sigaretten? Ik roep de heer Vandenbroucke op om de discussie over tabaksvrije producten nieuw leven in te blazen zodat we samen de Belgen kunnen helpen om de overstap te maken naar minder schadelijke producten in een gereguleerde markt." - Javier Alvarez Ballespin, Country Manager Benelux BAT.

 

Rob Koreneef

Rob Koreneef

Government Affairs Manager BeNeLux, British American Tobacco

 

Recevez des mises à jour par e-mail

En cliquant sur « S'abonner », je confirme avoir lu et accepté la Politique de confidentialité.

À propos de British American Tobacco

À propos de British American Tobacco (BAT)

BAT est une entreprise leader de biens de consommation multi-catégories, fondée en 1902.  Notre objectif est de construire des lendemains meilleurs en réduisant l'impact de notre activité sur la santé en offrant un plus grand choix de produits agréables et moins risqués à nos consommateurs.  L'entreprise a annoncé son objectif d'augmenter le nombre de consommateurs de produits non combustibles à 50 millions d'ici 2030 et d'atteindre au moins 5 milliards de livres sterling de revenus dans les nouvelles catégories d'ici 2025.