Javier Alvarez is nieuwe country manager van British American Tobacco in België & Luxemburg

De nieuwe country manager zal de transformatie naar minder schadelijke alternatieven versnellen

British American Tobacco (BAT), een van de voornaamste tabaksproducenten ter wereld, heeft een nieuwe country manager voor België en Luxemburg. Op 1 april nam de Spanjaard Javier Alvarez het roer over van de Belg Pierre Durinck die sinds kort de nieuwe country manager is geworden in Frankrijk. Alvarez zal BAT BeLux leiden op een cruciaal moment voor de onderneming. Hij zal de transformatie van tabaksproducten naar minder schadelijke alternatieven, zoals vape producten, in België en Luxemburg, versnellen.

Alvarez heeft al een indrukwekkend carrièrepad bij BAT afgelegd. Bijna 20 jaar geleden begon hij bij de Spaanse tak van de onderneming. Vervolgens werkte Alvarez voor BAT in verschillende landen en bekleedde hij tal van uiteenlopende functies. Zo was Alvarez, voor hij als nieuwe Country Manager naar België en Luxemburg werd overgeplaatst, Head of Supply Chain voor Frankrijk en Iberia, Head of Trade voor Spanje, Global Brand Manager in het Verenigd Koninkrijk en meest recent Head of Marketing in Frankrijk. 

Vernieuwde bedrijfsstrategie

De benoeming van Alvarez komt op een belangrijk moment voor BAT. Midden maart kondigde de multinational zijn vernieuwde bedrijfsstrategie aan met als kernboodschap 'Building a Better Tomorrow' of ‘Bouwen aan een Betere Toekomst’. Volgens dit plan zal BAT zijn gezondheidsimpact verminderen door aan de consument een ruimer gamma aan aantrekkelijke, minder risicovolle producten aan te bieden, waaronder vape producten. BAT wil hiermee tegemoetkomen aan de veranderende behoeften van de consument in zowel zijn tabaks- en nicotine portfolios als in andere producten. 

"Ik ben BAT erg dankbaar voor deze nieuwe uitdaging. Het klopt dat sigaretten nog enige tijd de kern van ons bedrijf zullen vormen. Maar toch willen we onze gezondheidsimpact aanzienlijk verminderen door ons steeds meer toe te spitsen op producten die minder risicovol zijn, zoals vape producten. Hiermee tonen we ons sterke engagement tegenover de maatschappij, onze consumenten, onze medewerkers en het milieu." Javier Alvarez, Country Manager BAT Belux

Country Manager Frankrijk

Met zijn aanstelling vervangt Javier Alvarez de Belg Pierre Durinck, die de afgelopen vier jaar aan het roer stond van BAT Belux. Net als Alvarez werkt Durinck al meer dan twintig jaar voor BAT. 

"Ik ken Javier al heel lang en ik ben erg onder de indruk van alles wat hij de afgelopen jaren binnen BAT heeft bereikt. Ik wens hem en het team het allerbeste." Pierre Durinck, Country Manager BAT Frankrijk

BAT Belux is met merken als Kent, Pall Mall en Lucky Strike één van de voornaamste tabaksproducenten in België en Luxemburg. In 2019 lanceerde BAT in ons land het vape merk Vype en is momenteel marktleider in deze categorie. De groep heeft ongeveer honderd medewerkers in België en Luxemburg en richt zich vooral op de verkoop en distributie van zijn tabaks- en vapeproducten.

Filip Buntinx

Government Affairs Manager, British American Tobacco

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over British American Tobacco

Over British American Tobacco (BAT)

BAT is een leidinggevend, multi-categorie consumentengoederenbedrijf dat in 1902 werd opgericht. Ons doel is om te bouwen aan 'A Better Tomorrow' door de gezondheidsimpact van onze business te verminderen door een grotere keuze aan aangename, minder risicovolle producten aan onze consumenten aan te bieden. Het bedrijf kondigde aan dat het tegen 2050 het aantal consumenten van haar niet-brandbare producten wil verhogen tot 50 miljoen, en dat het tegen 2025 zes miljard euro opbrengst wil bereiken met haar nieuwe categorie producten. 


Neem contact op met

www.batbelgium.com