Gebruik enkel legale producten en knoei niet met de vloeistof

British American Tobacco (BAT) reageert op nieuws over mogelijk eerste dodelijk slachtoffer in ons land door e-sigaret

BAT, dat in februari het e-sigaretten merk Vype in België lanceerde en ondertussen marktleider is geworden in gesloten systemen[1], nam deze ochtend kennis van het tragische nieuws van Raphael Pauwaert die op 6 november bezweek aan een longontsteking. Artsen verklaren dat dit mogelijk komt door het gebruik van een e-sigaret gevuld met CBD-vloeistof (de niet psychoactieve stof in cannabis), alhoewel dit nog niet werd bevestigd.

BAT benadrukt dat er nog geen zekerheid is over de doodsoorzaak of welk product de consument gebruikte. Terwijl de specifieke situatie verder onderzocht wordt, wil BAT alles in het werk stellen om vapers zo goed mogelijk te informeren over het correct gebruik van de e-sigaret.

Naar aanleiding van het nieuws verwijst BAT ook naar de Amerikaanse overheidsdiensten the Food and Drugs Administration (FDA) en de Center for Disease Control (CDC). Beiden hebben recent aangekondigd dat het gebruik van oliën dat THC (het psychoactieve onderdeel van cannabis) en vitamine E-acetaat bevatten de vermoedelijke oorzaak is van de voorvallen die in Amerika gerapporteerd werden en al diverse slachtoffers eisten. BAT voegt geen THC-oliën en vitamine E-acetaat toe aan producten dat door de organisatie ontworpen en geproduceerd worden. Dit was ook nooit het geval in het verleden.

“Alhoewel we niet rechtstreeks betrokken zijn, roepen we vapers in ons land duidelijk op om geen illegale producten te kopen en niet te knoeien met de vloeistoffen. De e-sigaret mag enkel gebruikt worden op de manier dat de producent beoogde. We raden vapers dan ook aan om enkel producten te gebruiken die goedgekeurd zijn door de autoriteiten. In geval van twijfel kunnen consumenten de positieve lijst van e-sigaret producten in België raadplegen op de website van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid.”

Filip Buntinx, Government Affairs Manager, British American Tobacco BeLux

 

[1] Gesloten systemen gebruiken tanks, die kant-en-klaar met e-vloeistof worden geleverd en rechtstreeks op de e-sigaretbatterij worden geschroefd. Bij open systemen wordt de vloeistof handmatig toegevoegd en hebben ook een afneembaar mondstuk, wat niet het geval is bij een gesloten systeem.

Filip Buntinx

Government Affairs Manager, British American Tobacco

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over British American Tobacco

Over British American Tobacco (BAT)

BAT is een leidinggevend, multi-categorie consumentengoederenbedrijf dat in 1902 werd opgericht. Ons doel is om te bouwen aan 'A Better Tomorrow' door de gezondheidsimpact van onze business te verminderen door een grotere keuze aan aangename, minder risicovolle producten aan onze consumenten aan te bieden. Het bedrijf kondigde aan dat het tegen 2050 het aantal consumenten van haar niet-brandbare producten wil verhogen tot 50 miljoen, en dat het tegen 2025 zes miljard euro opbrengst wil bereiken met haar nieuwe categorie producten. 


Neem contact op met

www.batbelgium.com