Ex-CEO Traxio nieuwe woordvoerder British American Tobacco Belux

Pieter Van Bastelaere leidt communicatie rond transitie naar minder schadelijke alternatieven

Pieter Van Bastelaere (40), de voormalige CEO van de mobiliteitsfederatie Traxio, wordt de nieuwe Senior Manager Engagement and Communication bij de tabaksgigant British American Tobacco in België en Luxemburg (BAT Belux). Van Bastelaere zal de communicatie leiden over de belangrijke omschakeling van het bedrijf van traditionele tabaksproducten naar minder schadelijke alternatieven zoals vapen. Hij volgt daarmee Filip Buntinx op. Buntinx verhuisde op 1 september naar het regionale hoofdkantoor in London.

Pieter Van Bastelaere heeft al ruim tien jaren ervaring in het behartigen van de belangen van verschillende sectoren. De voorbije drie jaar werkte hij voor de mobiliteitsfederatie Traxio, als CEO en daarvoor Head of Public Affairs. In die periode zetelde hij ook in de raad van bestuur van sectorfederaties zoals de ondernemersorganisaties Unizo en VBO. Bovendien zetelde hij in het mobiliteitscommissie van de mobiliteitsraad van Vlaanderen (MORA) en het directiecomité van VOKA. Voor zijn tijd bij Traxio werkte hij voor de sectorfederatie voor handel en diensten Comeos. Van Bastelaere komt uit Beveren en is economist van opleiding. Hij startte zijn carrière als financial consultant bij de consultancy bedrijven KPMG en Accenture. 

Woordvoerder

Bij BAT verdedigt Van Bastelaere de belangen van het bedrijf bij de Belgische en Luxemburgse overheden. Daarenboven is hij verantwoordelijk voor de communicatie naar het bredere publiek en zal hij fungeren als woordvoerder.  

De aanstelling van Van Bastelaere komt op een erg belangrijk moment voor BAT. Zo kondigde BAT in maart 2020 haar nieuwe ‘Building a Better Tomorrow’ bedrijfsstrategie aan. Dat plan kondigt de volgende fase aan van BAT’s transitie van traditionele tabaksproducten naar innovatieve en minder schadelijke alternatieven zoals vapeproducten. Aangezien er in deze producten geen tabak verbrand wordt, zijn ze volgens vele experts tot 95 procent minder schadelijk dan traditionele tabaksproducten. BAT zal ook sterk inzetten op duurzaamheid. Zo wil het tegen 2030 volledig CO2 neutraal zijn.    

“Wij zijn erg tevreden met de aanstelling van Pieter. Met zijn ruime ervaring in public affairs is hij precies de man die we zochten om ons te helpen met de communicatie in deze belangrijke transitieperiode naar ‘a Better Tomorrow'.”

- Javier Alvarez Ballespin, Country Manager BAT Belux.  

Uitdaging

“Ik kijk er echt naar uit om deze uitdaging aan te gaan. Er heerst nog te veel onwetendheid en scepsis over vapen en andere nicotineproducten. Het is dan ook mijn taak om alle betrokken partijen zo goed mogelijk te informeren over hoe overschakelen naar vapen de gezondheid van rokers aanzienlijk kan verbeteren.”

- Pieter Van Bastelaere, Senior Manager Engagement and Communication, BAT Belux

Pieter Van Bastelaere

woordvoerder/ Porte-Parole, British American Tobacco (BAT)

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over British American Tobacco

Over British American Tobacco (BAT)

BAT is een leidinggevend, multi-categorie consumentengoederenbedrijf dat in 1902 werd opgericht. Ons doel is om te bouwen aan 'A Better Tomorrow' door de gezondheidsimpact van onze business te verminderen door een grotere keuze aan aangename, minder risicovolle producten aan onze consumenten aan te bieden. Het bedrijf kondigde aan dat het tegen 2050 het aantal consumenten van haar niet-brandbare producten wil verhogen tot 50 miljoen, en dat het tegen 2025 zes miljard euro opbrengst wil bereiken met haar nieuwe categorie producten. 


Neem contact op met

www.batbelgium.com