British American Tobacco BELUX: “Geen belangrijke gevolgen voor België en Luxemburg”.

Gisteren (12 september) kondigde het hoofdkantoor van British American Tobacco (BAT) P.L.C. een herstructureringsprogramma aan waardoor wereldwijd het personeelsbestand met 2.300 mensen zal krimpen. BAT BELUX (België & Luxemburg) heeft vandaag dit plan toegelicht aan haar werknemers. Daarin meldde de organisatie dat de herstructurering geen belangrijke gevolgen zal hebben voor het personeelsbestand van BAT BELUX. In België stelt BAT momenteel 110 mensen te werk die verantwoordelijk zijn voor de activiteiten in België en Luxemburg.

Met de herstructurering wil BAT haar organisatie vereenvoudigen en een efficiëntere, wendbaardere en doelgerichtere structuur creëren. De vrijgekomen middelen zullen bovendien geherinvesteerd worden in de groei van haar portfolio van nieuwe producten, waaronder de e-sigaret. De ambitie is om tegen 2023-24 een omzet van 5,6 miljard euro te halen in deze nieuwe producten.

Pierre Durinck, Country Manager BAT BELUX stelt: “BAT BELUX is een efficiënte, performante en robuuste business unit die klaar is om de nieuwe uitdagingen aan te gaan binnen de hervormde structuur van BAT. We zijn blij dat er geen impact is op onze mensen die zich alle dagen inzetten voor onze activiteiten in België en Luxemburg. Wij zijn meer dan ooit klaar voor de toekomst”.

Voor meer informatie: Filip Buntinx – Government Affairs Manager BAT BELUX – 0476.947.996

Recevez des mises à jour par e-mail

En cliquant sur « S'abonner », je confirme avoir lu et accepté la Politique de confidentialité.

À propos de British American Tobacco

À propos de British American Tobacco (BAT)

BAT est une entreprise leader de biens de consommation multi-catégories, fondée en 1902.  Notre objectif est de construire des lendemains meilleurs en réduisant l'impact de notre activité sur la santé en offrant un plus grand choix de produits agréables et moins risqués à nos consommateurs.  L'entreprise a annoncé son objectif d'augmenter le nombre de consommateurs de produits non combustibles à 50 millions d'ici 2030 et d'atteindre au moins 5 milliards de livres sterling de revenus dans les nouvelles catégories d'ici 2025.